Grupul Berkshire Hathaway, condus de Warren Buffett, a raportat sâmbătă cel mai mare profit operațional trimestrial al său




Berkshire Hathaway a raportat sâmbătă cel mai mare profit operațional trimestrial al său, în timp ce câștigurile din deținerile de acțiuni au ajutat conglomeratul condus de miliardarul Warren Buffett să ajungă la un profit total de aproape 36 de miliarde de dolari, transmite Reuters.

Creșterea ratelor dobânzilor și rezultatele mai bune la asigurătorul auto Geico au permis companiilor de asigurări din grupul Berkshire să genereze mai mulți bani în trimestrul al doilea, cu profitul în urcare cu 38% și veniturile din dobânzi și alte investiții crescând de șase ori, scrie News.ro.

Dar, în timp ce profitul operațional a depășit 10 miliarde de dolari, aceleași rate în creștere au făcut mai costisitoare cumpărarea și modernizarea locuințelor, dăunând rezultatelor companiei Clayton Homes din Berkshire și afacerilor cu produse pentru construcții și cumpărarea de RV-uri de la divizia Forest River, unde veniturile au scăzut cu 34%.

Profitul a scăzut, de asemenea, la una dintre cele mai mari afaceri din Berkshire, compania feroviară pentru transport de mărfuri BNSF, cu o scădere de 24%, reflectând livrările mai scăzute de bunuri de larg consum, concurența prețurilor din partea transporturilor rutiere și salariile mai mari pentru angajați.

Berkshire a părut, de asemenea, să fie precaută față de prețurile ridicate ale acțiunilor, deoarece acțiunile americane și-au extins creșterea.

În timpul celui de-al doilea trimestru, Berkshire a vândut cu 8 miliarde de dolari mai multe acțiuni decât a cumpărat și a răscumpărat mai puțin din propriile acțiuni și a încheiat luna iunie cu un cash aproape record de 147,4 miliarde de dolari.

”Povestea aici este DESPRE ratele dobânzilor și evaluările acțiunilor”, a spus Jim Shanahan, un analist al firmei Edward Jones cu un rating de ”cumpărare” pentru Berkshire.

Investitorii urmăresc îndeaproape Berkshire datorită reputației lui Buffett și pentru că rezultatele unităților operaționale ale companiei din Omaha, Nebraska, reflectă adesea tendințele economice mai ample.

Aceste unități includ, de asemenea, compania energetică omonimă din Berkshire, mai multe companii industriale și mărci cunoscute precum Dairy Queen, Duracell, Fruit of the Loom și See’s Candies.

Buffett împlinește 93 de ani pe 30 august. El are o avere de 117,5 miliarde de dolari și este al șaselea cel mai bogat om din lume, potrivit revistei Forbes.

Profitul operațional trimestrial al Berkshire a crescut cu 7%, până la 10,04 miliarde dolari, sau aproximativ 6.938 dolari pe acțiune de clasă A, de la 9,42 miliarde dolari cu un an mai devreme.

Rezultatele operaționale au reflectat achizițiile recente ale Alleghany, ale cărei afaceri includ diverși asigurători și compania de jucării care produce Squishmallows, și operatorul de oprire a camioanelor Pilot, care a obținut un profit de 114 milioane de dolari.

Venitul net a totalizat 35,91 miliarde dolari, sau 24.775 dolari pe acțiune de clasa A, comparativ cu o pierdere de 43,62 miliarde dolari înregistrată în anul anterior.

Rezultatele anului trecut au reflectat o modificare contabilă pentru unele contracte de asigurare.

Berkshire a răscumpărat acțiuni de 1,4 miliarde de dolari în trimestrul respectiv, în scădere de la 4,4 miliarde de dolari din ianuarie până în martie.

De asemenea, a vândut acțiuni în valoare de 12,6 miliarde de dolari, în timp ce a cumpărat doar de 4,6 miliarde de dolari.

Apple a reprezentat aproximativ jumătate din portofoliul de acțiuni de 353 de miliarde de dolari al Berkshire.

Puteti investi la bursa prin platformele:

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.